Forårsnyt fra Aftenskolen Fountainhouse

Udgivet 3. marts 2022

NYT FRA KONTORET:


Aftenskolen har fået nye træffetider
 
Har du spørgsmål eller brug for hjælp med tilmelding, kan du ringe til Aftenskolen mellem kl. 9 og 12 hver tirsdag og torsdag.
Personligt fremmøde er mellem kl. 10 og 12. 
Ringer man udenfor denne træffetid, kan man sende en sms til skolens tlf. nr 4221 3478 eller sende en mail til kontor@aftenskolenfh.dk - så vil man modtage svar i den nærmeste træffetid. 
Åbent for tilmeldinger til næste sæson
 
Der er åbnet for tilmeldinger til vores næste sæson, der starter d. 4. april. Og der er godt gang i tilmeldingerne allerede. Du finder et par nye kurser på programmet. Heriblandt to kurser der vil foregå i Blomsterhaven i Bispebjergs hospitalspark. Det fortæller Henriette Lykke mere om senere i nyhedsbrevet.
Derudover finder du også kurset "Frihedens tænker - Hannah Arendt" og "Samfundsdebat" på programmet. Samfundsdebat er et hold vi har haft før, og nu genoplives det af vores skoleleder Henriette Bundgaard, som også underviste holdet tidligere. Der vil i forbindelse med dette hold være ture ud af huset til eksempelvis rådhuset, Christiansborg eller relevante debatter på DR. Der vil være masser af spændende snakke og mulighed for at stille spørgsmål til alt det der foregår i verden, som man ikke forstår. Så prøver vi at blive klogere sammen. 
Du finder alle vores kurser på vores hjemmeside: www.aftenskolenfh.dk
En-dagskurser i påsken
 
I påsken har vi valgt at slå 2 en-dagskurser op. De foregår begge i Domen i den skønne Blomsterhave. Skærtorsdag d. 14. april står den på skrivekursus med Helle Merete. Om lørdagen er der påske-blomsterbinding med Tanja Ærtebjerg.
Så kom med ned og se foråret springe ud.
Du finder disse kurser sammen med alle vores øvrige på hjemmesiden. 
 
Skolen har fødselsdag i år
 
Aftenskolen har 30 års jubilæum i år og det skal naturligvis fejres. Vi melder snarest datoen ud. Men inden da vil vi gerne have input fra jer til, hvad der vil være den bedste måde at fejre denne dag på. Skal det være om dagen eller om aftenen? Skal der være musik? Skal vi invitere Anne Marie Helger eller en anden skøn personlighed?
Kom med jeres input, vi vil gerne gøre denne dag til noget særligt for jer der går på skolen. 
Skriv dine forslag til kontor@aftenskolenfh.dk
Bliv frivillig i Aftenskolen
 
Vil du være en del af Aftenskolens frivilligkorps, hvor vi løser forskellige opgaver for Aftenskolen? Det kan være administrative opgaver, telefonpasning eller klargøring af lokaler o.l.
Vi er et fast hold, der sammen med skoleleder Henriette Bundgaard mødes hver torsdag fra 10-12.00 og løser opgaverne i fællesskab.
Lyder det som noget for dig, kan du kontakte henriette@fountain-house.dk
 
 
 
NYT FRA UNDERVISERNE:

To helt nye kurser i foråret i Den Sociale Blomsterhave med underviser Henriette Lykke


”Jeg ser frem til at undervise i Den Sociale Blomsterhave med små sommerfugle i maven. Det er så fint et sted, en oase midt i København med de venligste mennesker tilknyttet. Mit fotohold ’Foto m/ Nye Øjne’  og jeg besøgte stedet sidste februar, og siden har jeg været lidt små forelsket. At udbyde disse kurser og følge foråret i haven er en mulighed for selv at blomstre op efter vinterens hårdhed.”


Foto: Jette Dandanell

Fotografi, natur og botanik

Vi går helt tæt på naturen og botanikken i Den Sociale Blomsterhave. Undersøger planteverdenen i forårsperioden med fotografiet gennem vores telefon eller kamera.

Kunst og overførselsteknikker

Her lærer du hvordan du overfører du fotografi, maleri og collage til stof eller glas. Hvordan ser et forstørret blad eller en spire ud, når du fotokopierer det og overfører det til et andet materiale?
 
 
Foto: Jette Dandanell

KUNSTEN I BYEN

På dette hold kan man melde sig til de enkelte gange, hvor vi tager sammen ud og ser på byens kunst og snakker om den undervejs - primært på gallerier. Der er 3 ture endnu i dette forår.
 
Billederne er fra sidste tur, som sluttede på Copenhagen Outsider Art Gallery, hvor den super søde og engagerede gallerist Kristine viste os rundt. De har specialiseret sig i kunst fra den ikke-etablerede kunstcene, og en del af deres kunstnere er psykisk sårbare. Tjek dem ud - det er virkelig et besøg værd. https://coag.dk/
Næste gang er tirsdag den 22. marts, hvor vi besøger 2-3 gallerier omkring Kongens Nytorv. Én af kunstnerne er Mie Olise Kjærgaard, som har udstillingen Muses having Fun.
Mie Olise gør op med forestillingen om kvinden, som den, der inspirerer den mandlige kunstner til at skabe stor kunst. Hun vender det på hovedet og lader musen selv være i centrum. Så hun har malet kvinder, der har det sjovt: Rider på næsehorn og enhjørninge, danser med hammerhajer og meget andet godt.
Som muser - og Mie Olise - nu kan finde på.
Detaljeret program kommer, når datoen nærmer sig. Du kan dog allerede nu tilmelde dig denne tur ved at sende en mail til Henriette på Henriette@fountain-house.dk og betale 125kr. på mobilepay 39638.
 

“Slip kreativiteten løs! Når kreativiteten skal vises frem - med angsten”
Her arbejder vi med at gøre os synlige med vores kreativitet på det niveau, vi er klar til. Vi præsenterer vores produkter for hinanden og får tips og tricks til at komme videre med dem - så vi kan arbejde videre selv på egen hånd.

“Kurset bidrog til at tage mig selv seriøst som sangskriver. Det er fedt at sparre med ligesindede og føle fællesskab i processen. Frida er meget ærlig omkring sin egen rejse, og det er dejligt at kunne genkende sig selv og ikke skamme sig over svære følelser i processen med at vise sin kreativitet frem.”
Birgitte Bestle, kursist

 
Det kreative værksted Skabertrang deltager i udstillingen Kunst med Sjæl den 23. og 24. april 2022 i Ny Ridehus i Næstved. Henriette Lykke og Ania Arturo tager afsted sammen med nogle af deltagerne på Skabertrang.
Det bliver en stor oplevelse og en mulighed for at netværke med andre organisationer og kreative sjæle.

Kunstmessen Kunst med Sjæl
Kunst med Sjæl fokuserer på outsiderkunst med malerier, skulpturer og håndarbejde m.m. lavet af sårbare og sociale udsatte borgere, kunstnere og kunstgrupper. Kunstnerne kommer f.eks. fra varmestuer, sociale foreninger, forsorgshjem, sociale caféer, væresteder, støttecentre og fra ungdoms- og voksenpsykiatrien. De får på messen synliggjort deres værdier og evner via outsiderkunst, og det er meget værdifuldt for den enkelte kunstner at få denne mulighed for at udtrykke sig i et forum med ligesindede.
 
Alle bør have mulighed for at opleve denne unikke kunst og dét, den afspejler, fordi den er overordentlig værdifuld del af kulturen i vores samfund.

Der arrangeres en fælles tur ned for at se udstillingen.
Hold øje med opslag på Facebook når vi nærmer os udstillingen.
 

Har du input eller gode ideer til nyhedsbrevet hører vi meget gerne fra dig. Skriv til skolens mail: kontor@aftenskolenfh.dk