Velkommen til forår og sommer i Aftenskolen Fountain House

Udgivet 2. marts 2023

Det er med stor glæde, at vi præsenterer forår og sommer i Aftenskolen Fountain House. Mange timer er lagt i planlægning, kreativ tænkning og udvikling for at levere det udvalg af aktiviteter, som vi håber du og mange andre vil få gavn af.
De fællesskaber, der opstår og udvikles i undervisningen, kan noget helt særligt. Vores mål er, at så mange som muligt med psykiske udfordringer får et livsløft af at deltage i, hvad vi tilbyder samtidigt med at vi spreder viden, kreativitet og debat. God fornøjelse!

Henriette Lykke, skoleleder og kunstner

 

Workshops i juni

Fra 5.- 23. juni kører vi workshops indtil Sommerskolen begynder den 26. juni.

Der vil den kommende tid blive lagt workshops op på hjemmesiden, hvor du kan tilmelde dig.

Foto:
Papmachéskulpturer af underviser Rikke Volf

 

Sommerskole 2023

Sommerskolen er åben for tilmeldinger på hjemmesiden:
https://www.aftenskolenfh.dk/kurser/?category=2428

Vi har et bredt udvalg af sommerkurser i keramik, skrivekunst, billedkunst, fotografi, makeup, kreativitet, håndarbejde, økonomi og blomsterbinding.
Kurserne ’Blomsterbinding’, ’Eksperimenterende akvarel’ og ’Fotografi og naturens former’ foregår i den helt unikke sommeroase Den Sociale Blomsterhave.

Der er undervisning fra den 26. juni – 6. juli og i uge 31 fra 31. juli – 4. august. Undervisning mandag, tirsdag og torsdag kl. 10-14.
På keramikholdene er der en ekstra dag til glasering, datoen står under det enkelte keramikhold på hjemmesiden.

Fælles Sommerskole afslutning 4. august
Bemærk at alle sommerskolehold holder en fælles afslutning fredag den 4. august kl. 12-14 i Den Sociale Blomsterhave, Bispebjerg hospital, Ebba Lunds Vej, 2400 København NV.
Her vil der være poesi oplæsning, koncert og udstilling – og naturligvis lidt forfriskninger.
Alle er velkommen til at deltage.
 

Debat arrangementer

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til debatarrangementerne ’Identitet, eksistens og kreativitet’ med kunstner Kasper Nesager-Hansen den 22. maj kl. 14-16 og ’Autisme’ med psykolog Kirsten Callesen den 25. september kl. 14-16.

Hvordan finder jeg min egen vej, hvor jeg trives med min identitet og mit udtryk?
Kasper Nesager-Hansen tager udgangspunkt i, hvad identitet og eksistens betyder for unge og en debat om image-kulturen i forhold til ens sande identitet.

Kirsten Callesen er innovativ indenfor autisme-området og har startet Psykologisk Ressource Center i 2001. Hun samarbejder med forskellige psykiatriske afdelinger og bliver brugt som rådgiver i mange kommuner. Kirsten har specialiseret sig i arbejdet med Autisme Spektrum Tilstande, ADHD/ADD og tilstande som angst, traume- og belastningstilstande, PDA (ekstrem kravundgåelse) og spiseforstyrrelser.

 
Musiker og regnskabsmedarbejder Josephine Slott Eriksen. Fotocollage af Carolina Delfs

Støttekoncert og bogreception

For at holde vores deltagerprisen nede har vi brug for din støtte.
Derfor holder vi 18. august ’Støttekoncert og bogreception for Aftenskolen Fountain House’.
Der vil være koncerter og lækker grillmad - også vegansk og vegetarisk.
Kom og gør et unikt kunstkøb og vær med til bogreception på forfatter og kursist Tine Mette Cafts bogudgivelse ’I stykker’ fra Forlaget mellemgaard.
Musiker Josephine Slott Eriksen har sat musik til et udvalg af Tine Mettes prosa. Kom og lyt!

Tilmelding mulig fra den 1. juni på www.aftenskolenfh.dk

 

NYT FRA UNDERVISERNE

Udstilling ’Vandren i grådighed og taknemmelighed’

Strikkunstner og underviser Marianne Jonstadt-Møller er aktuel med udstillingen ’Vandring i grådighed og taknemmelighed’ i Holbæk Kunstforening, Æglageret, Lindevej 6, 4300 Holbæk.
Udstillingen kan opleves indtil den 21. maj – se mere: https://www.mariannejohnstad.com/news

Marianne underviser i håndarbejde i Aftenskolen Fountain House.

Ny underviser Jesper Hegelund Bertelsen

Vi byder velkommen til vores nye underviser Jesper Hegelund Bertelsen. Han er kendt for workshops og foredrag i organisationen ’GOM – Go Open Minded’.
Uddrag af indholdet i workshopforløbet ’Gør ubalancer til potentialer’:
”Find din egen vej i mentale ubalancer. Ser du mentale udsving, som noget man kan lære af, og ikke blot noget der lukkes ned? Måske oplever du, at de giver dig kreativitet, refleksion, bedre indføling og andre styrker? Vil du gerne have mere viden fra andre, som har fundet potentialer i ubalancer?”.
Den første workshop er 15. maj.
Se mere: https://www.aftenskolenfh.dk/kurser/?category=942&course=20737

 

NYT FRA KURSISTER

For ca. fire år siden tog jeg mit første kursus i skrivning. Det skete i Aftenskolen Fountain House hos Helle Merete Brix. Jeg har siden da skrevet, så ofte jeg kunne, og er hver sæson tilmeldt de skrivekurser, der udbydes i Aftenskolen Fountain House. 

Jeg elsker at skrive, og på kurserne lærer jeg at blive en bedre skribent. Jeg lærer at lytte og læse og høre andres tekster, hvilket altid er en stor inspiration for mig. Det er trygt at være på kursus, samtidig med at jeg bliver udfordret på min skrivepraksis. Jeg anbefaler på det varmeste at tage på skrivekursus, hvis man har lyst til, sammen med andre, at arbejde med ord.

Den 22.6.23 udkommer min bog ’I stykker’. Jeg udgiver på Forlaget mellemgaard og holder bogreception den 18.8.23 i Aftenskolen Fountain House.

Tine Mette Caft

 

Skabertrang har plads til nye deltagere

Det kreative værksted og fællesskab Skabertrang tager imod et begrænset antal nye deltagere. Skabertrang er hver onsdag kl. 15-19. Er du interesseret i at deltage, send en mail til kontor@aftenskolenfh.dk med emnet ’Skabertrang’.
Det er gratis at deltage i Skabertrang, da Skabertrang er støttet af midler fra Trygfonden og Vellivforeningen. Et krav er dog at du er/bliver tilknyttet Aftenskolen Fountain House eller Fountain House.

 

Kunst på Tværs

Aftenskolen Fountain House har modtaget midler fra Dansk Folkeoplysnings Samråd. Midlerne går til projektet ’Kunst på Tværs’, som giver mulighed for, at undervisere i forskellige kreative fag kan arbejde sammen om at skabe undervisning på tværs af kunstarter.
Projektet er i opstart og udvikles over det næste halve år.

 

Huskunstnerordning – støtte fra Statens Kunstfond

Det fotografiske projekt ’At røre’ med fotokunstner Malene Nors Tardrup har modtaget støtte fra Statens Kunstfond. Kunstprojektet starter op i efteråret og er målrettet unge psykisk sårbare i alderen 18-25 år. Vi kommer til at sprede nyheden om indhold og tilmelding på SoMe snarest muligt.

 

NYT FRA BESTYRELSEN

Der er generalforsamling i Aftenskolen Fountain House torsdag den 11. maj kl. 15-17 i Fountain House, Teglværksgade 22, 2100 København Ø. Du er velkommen til at deltage.

Formand i Aftenskolens bestyrelse Søren Mølby Henriksen:
”Bestyrelsen har sammen med daglig leder Henriette Lykke gennem det seneste år udviklet og styrket fundamentet for den fortsatte positive udvikling og drift af Aftenskolen Fountain House. Henriette har dygtigt ledt dette arbejde, assisteret af regnskabsmedarbejder Josephine Slott Eriksen.

Vi kan dog stadig godt bruge flere gode kræfter, såvel i bestyrelsen som frivillige, som vil gi’ et nap med, for at sikre den fremtidige udvikling og drift af Aftenskolen Fountain House.

Vi håber således at se mange til generalforsamlingen den 11. maj 2023 og ønsker ellers alle en god sommer.”

Ny underviserrepræsentant

Kunstner, foredragsholder og underviser Frida Jacobi stiller op som underviserrepræsentant i bestyrelsen i Aftenskolen Fountain House ved generalforsamlingen.

Frida underviser i holdet ’Kreativ og hva’ så?’. Se mere om Fridas sommerskolehold her: https://www.aftenskolenfh.dk/kurser/?category=2428&course=19799

Fremover vil Frida Jacobi og Rikke Volf således sammen varetage undervisernes interesser i bestyrelsesarbejdet, hvis de begge bliver valgt ind.